Trapesplater og andre smarte takløsninger

28 august 2021
Johanne Larsen

Er det på tide med nytt tak? Her skal vi se litt nærmere på forskjellige alternativer når du skal legge nytt tak, eller kanskje til og med bygge helt nytt hus. Det finnes nemlig mange nye, spennende produkter på markedet, for eksempel trapesplater, som egner seg godt til for eksempel garasjer og skur. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal velge. 

Hva slags tak skal jeg velge? 

Det finnes mange taktyper på markedet som du kan velge mellom. Hva du skal velge avhenger først og fremst av hva du trenger – altså hvilke behov du har når det kommer til tak, og det avhenger også av budsjett og ikke minst –  hvordan bygningen eller boligen ser ut. Det er nemlig ikke sånn at alt passer til alt, og det er lurt å ha i bakhodet at det materialet du velger skal passe til huset eller bygningen.

Det er utrolig forskjellig fra taktype til taktype hvor lenge de holder før taket må skiftes ut igjen. Felles for alle taktyper er at de holder lenger med god vedlikehold, det er lurt å huske på. Du kan velge en type som naturskifer, som holder i over 100 år, eller takpapp som holder i et par-tre årtier. 

Hvorfor trapesplater? 

Det er mange gode grunner til å bruke trapesplater. Trapesplater er først og fremst gjennomsiktige, og du kan altså få en taktype som slipper dagslys gjennom og som gir mulighet for naturlig lys. Det er en stor fordel i for eksempel en garasje eller et skur, der man kanskje har behov for å jobbe litt i løpet av dagen. Da er det smart med lys, så man slipper å bruke kunstige lyskilder. I tillegg kan man få en opalfarget versjon, som slipper inn lys, men som filtrerer det så det ikke blender. De er både bruddsikre og slagfaste, så det er ingen grunn til å bekymre seg for sikkerheten med denne taktypen.

Flere nyheter