Tenk på dette når du skal bygge lekeplass

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange ting å tenke på når man skal bygge en lekeplass, og det er kanskje ikke alt du har helt så god oversikt over som du kanskje burde. Det skal vi se litt nærmere på her.

Hva skal en god lekeplass kunne?

Det store spørsmålet er jo i prinsippet hva en god lekeplass skal kunne og hva en god lekeplass skal være. Det er mange måter å se det på, og det er viktig at du lager en lekeplass eller tilpasser en lekeplass, så den passer til omgivelsene. Det er også lurt å tenke litt som et barn når man skal planlegge. Hva er gøy og utfordrende? Det er jo viktig at en lekeplass har flere muligheter, og at fantasien er et virkemiddel som kan få en lekeplass til å bli mye forskjellig.

Avviksrapport

Derfor er det jo heller ikke nødvendigvis sånn at en lekeplass skal ligne noe helt spesifikt, som et sjørøverskip eller et slott – da kan fantasien fylle inn og skape egne verdener. Det er kanskje mest vi voksne som tenker at det skal være veldig konkret, men å skape et rom som åpner for fantasi og kreativitet. Det kan også være lekeplasser som er utfordret på en spennende måte, så man får et visuelt interessant rom i byen, om gir noe til byrommet. 

Husk å sjekke tekniske formaliteter 

Det er lurt å sette seg grundig inn i tekniske formaliteter når man skal bygge lekeplass, eller utbedre en som allerede er der. Avviksrapport og lignende, er vesentlig å holde styr på når lekeplassen skal utbedres. Derfor er det ikke bare å bygge uten å tenke nøye på regler og sikkerhet, men sett deg inn i alle formalitetene først, så er du sikker på at det blir helt riktig, og lekeplassen blir et morsomt og sikkert sted å leke. 

Flere nyheter