Sunne matvarer kan forhindre hårtap

26 mars 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Sunne matvarer kan forhindre hårtap

Det er ikke alltid like enkelt om du plutselig oppdager at du mister håret uten grunn. Dette kan ha sine naturlige årsaker som følge av at alderdommen nærmer seg med stormskritt. Derimot kan du også oppleve hårtap om du ikke spiser riktig i forhold til de næringsstoffene som du trenger. 

Raskt og synlig hårtap kan også være tegn på alvorlig sykdom. Dersom håret ditt stadig blir tynnere uten grunn, er det lurt å gå til legen for å undersøke om du har en underliggende sykdom. En blodprøve kan raskt gi deg svar på om du mangler vitaminer eller jern.

Mange vil derimot raskt oppdage at det hjelper å spise vitaminer og kosttilskudd. Hvis hårtap skulle bli et vedvarende problem kan du effektivt oppsøke fagpersoner for å høre om det finnes en passende hårtap behandling. Det finnes et stort utvalg av behandlingsformer å velge mellom om du ønsker et tykt og glansfullt hår.

Riktig kosthold gir liv til tørt hår

Det kan være mange grunner til at du mister håret. Det er ikke morsomt om du stadig finner hårbørsten din full av livløse hår. Dersom du selv mener at du mister for mye hår er det viktig å se om du kan gjør endringer i livsstilen din. Du bør først og fremst vurdere om du kan roe ned litt i hverdagen for å unngå stress.

Du bør også gå gjennom spisevanene dine for å se om det er noen viktige næringsstoffer som du går glipp av. Håret ditt får den nødvendige næringen gjennom hårsekkene. Derfor er det viktig at huden din også gjenspeiler en god helse og sunnhet.

Du vil raskt oppleve at håret ditt skinner igjen om du endrer dine spisevaner. For å oppnå et glansfylt hår kan du med fordel spise mye frukt og grønnsaker. Et stort inntak av vitaminer vil gjøre godt for håret.

 

Flere nyheter