Smil til et liv uten hårtapsproblemer

13 desember 2019
Mathias Bjelland
Smil til et liv uten hårtapsproblemer

De psykologiske effektene av hårtap

Hårtap er en ganske vanlig forekomst. Vi kjenner enten noen få mennesker som opplever det, eller vi er oss selv. Hårtap er vanligvis noe som påvirker menn og er forårsaket av mange forskjellige ting. Hårtap er ikke noe som vanligvis feires. Og fordi millioner av menn over hele verden opplever dette og helst ikke vil, har det blitt etablert mange virksomheter som spesifikt imøtekommer menn som ønsker å dekke opp håravfallet.

Dessverre tar noen menn ikke hårtapet særlig godt. Mens noen menn ikke engang bryr seg om å ha på seg et hårstykke for å dekke opp tapet av hårdekning, risikerer andre på den andre ytterpunktet av det å bli litt deprimerte. Visse typer hårtap gjør menn mer sannsynlig å utvikle psykologiske lidelser som svar på hårtapet.

Håret er noe en neppe vil at skal gå bort med det første

Den vanligste typen hårtap er det som er kjent som mannlig skallethet. Dette er i utgangspunktet de vanlige håravfallsmønstrene som vi ser hvor menn begynner å miste hårdekningen på midten av hodebunnen, der hårlinjen sakte men sikkert går tilbake mot baksiden av hodet. Dette starter vanligvis i løpet av en manns trettiår og fortsetter til det naturlig stopper basert på arvelighet av hårtap.

Men det er mer uvanlige tilfeller hvor menn lider av denne typen balding så tidlig som i slutten av tenårene. Disse tilfellene av hårtap risikerer å indusere psykiske lidelser hos mennene som opplever det. Dette gir ikke logisk mening, siden hårtap nesten helt er utenfor noen kontroll. Dette er grunnen til at det er viktig at vi som samfunn prøver å avvenne oss fra å være så fiksert på å ha et fullt hode med hår, slik at menn kan slutte å lide som dette. En hårtapsbehandling er også å anbefale, da denne kan sette liv igjen i håret ditt!

Flere nyheter