Puss opp barnerommene med fototapet

14 desember 2020
Henriette Hansen

Puss opp barnerommene med fototapet

Det å innrede et barnerom er noe helt annet enn å innrede et rom til en voksen eller voksne. På mange måter kan man finne på mye mer gøy til barna sine rom og virkelig gjøre det fint med et gjennomført tema. En av de måtene vi har gjort det mulig på hjemme hos oss har vært å bruke fototapet på rommet til ungene

Begge ungene våre har fått hvert sitt rom og fordi de er opptatt av helt forskjellige ting, fikk de lov til å velge et tema til rommene sine helt selv. Den ene ville ha jungel-tema fordi hun elsker tigere og den andre ville ha verdensrommet, fordi hun nesten ikke snakker om noe annet. En av de aller mest effektive måtene å få rommet til barna til å virkelig føles som man går inn i en jungel eller er inne i et romskip langt ute i universet, er ved hjelp av fototapet. 

Jeg så det i et bolig-magasin der de snakket om barnerom og jeg har ikke angret på at vi valgte det. Det å få på plass fototapeter gjorde liksom at alle de andre valgene vi tok i forhold til farger, tekstiler og annen tilbehør bare virkelig gikk opp i en høyere enhet og det har blitt så fint!

La barna være med på å bestemme

Som foreldre vet man at det er en hårfin balanse mellom å la barna få en følelse av å være med på å bestemme og at det går alt for langt. Derfor er det fint å la dem være med litt, men fortsatt styre det selv.

Vi valgte å la barna velge et tema de ville ha, men borsett fra det valgte vi voksne resten. Det har fungert veldig fint for oss og ungene absolutt elsker resultatet.

Flere nyheter