Kan man skifte lås på egenhånd?

09 februar 2023
Johanne Larsen

Skal du skifte lås og vet ikke helt hva du trenger? Eller hvordan det skal gjøres? Her kan du lese litt mer om hva du trenger for å skifte lås, hvordan du kan gjøre det selv, og hva du skal gjøre hvis du trenger profesjonell hjelp. 

Finn det du trenger til lås

låsesylinder

Når man skal skifte lås trenger man noe utstyr for å gjøre det. Ikke minst trenger du selve låsen, eller låsesylinderen. En sylinderlås kan kjøpes flere steder, men det er viktig akkurat hvilken du kjøper, hvis du skal skifte ut en eksisterende lås. Hvis du mangler noe til lås, er det lurt å finne en ekspert på området så du kan få akkurat det du trenger. Hvis du mangler en låsesylinder, finnes det heldigvis flere kvalitetsmerker å velge mellom, og forhandlere i Norge. Man kan bytte låsesylinder selv i mange tilfeller, hvis man har en skrutrekker og en ny sylinder. Hvis du skal gjøre dette på egenhånd er det en god ide å finne ut av hva serienummeret på den gamle låsen er, så du finner en låsesylinder som passer helt perfekt. Det er fort gjort å kjøpe feil her, og det kan være lurt å få profesjonell hjelp. 

Få hjelp av en profesjonell 

Det er ikke bare hvis man har kommet til å låse seg ute, at det kan være lurt å få hjelp av en profesjonell låsesmed. Det gjelder faktisk også i mange tilfeller, hvis man vil skifte ut låsen. Her er det naturligvis viktig både å få tak i de materialene man trenger, låskasse og låsesylinder, men også at man vet hvordan den skal monteres. Her kan det være lurt å spare litt tid ved å bruke en profesjonell låsesmed som vet hva de holder på med, så du er helt sikker på at resultatet blir helt som det skal være. 

Flere nyheter