Hvordan starter du på førerkort?

08 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Har du fylt 15 år og er klar til å starte på lappen? Da kan du her bli klokere på hvordan du kommer godt fra start.

Hvordan får du førerkortet

Det er overordnet fire steg før du kan få førerkort til personbil:

Trafikalt grunnkurs

Dette kurset gir deg den grunnleggende introduksjonen til å være fører, og du kommer gjennom de viktigste regler på området. Dette er det første du må ta, før du starter øvelseskjøring.

Grunnleggende opplæring

Disse kjøretimer kan skje privat eller på trafikkskole, og ofte blir det en kombinasjon. Her lærer du om å ferdes i trafikken og om forskjellige elementer av kjøring. Antallet av timer avhenger av ditt nivå og dine behov.

Trafikal del

Her trener du mer og mer selvstendig kjøring i variert trafikk, og steget er en videreutvikling av den grunnleggende opplæringen. Det inkluderer også et sikkerhetskurs på øvingsbane.

Trafikkskole

Avsluttende opplæring

Den siste delen av kjøretimene utvikler dine egenskaper, så du kan bli selvstendig fører og bli enda bedre til å unngå ulykker. Det inkluderer også sikkerhetskurs på vei.

Din viten testes med en teoretisk prøve underveis, og selvfølgelig den avsluttende oppkjøringen som du må bestå før du endelig kan få førerkortet ditt.

Finn din trafikkskole

Som du kan høre skjer prosessen altså delvist på en trafikkskole og delvist med din egen øvelseskjøring. Derfor er det også viktig at du finner en trafikkskole som kan hjelpe deg godt på vei til å bli en trygg og stabil fører.

Rogne Trafikkskule er en trafikkskole i Haram som hjelper deg med alt det nødvendige, og som sørger for at du har styr på alt før du blir ferdig. Deres erfarne og kompetente undervisere hjelper med både den teoretiske og praktiske delen, og sørger samtidig for at du alltid er komfortabel og trygg når du skal ferdes i trafikken.

Flere nyheter