Hvor mye koster det å pusse opp?

14 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Har du kjøpt ny bolig som du vil pusse opp, eller er det bare på tide å få nytt kjøkken eller bad i ditt nåværende hjem? Uansett hvilket prosjekt du skal starte på, så er det viktig å ha styr på budsjettet og økonomien når du skal pusse opp.

Mange kostnader

Det er selvfølgelig umulig å si hva det koster å pusse opp, fordi det avhenger fullstendig av prosjektet. Det er stor forskjell på om du skal male og skifte ut noen baderomsmøbler, eller om det er snakk om en oppussing av hele boligen.

Det er dog ingen tvil om at det ofte er dyrere enn man tror. Man må huske å regne med alle kostnader i budsjettet, og det inkluderer alt fra inventar og montering til verktøy og håndverkere. Det er alltid smart å legge et budsjett før man begynner, så man har oversikt fra start.

lån

Gjør-det-selv eller få hjelp

Det er ingen hemmelighet at man ofte kan spare penger ved å gjøre det selv. De fleste kan male, sparkle og kanskje tilmed legge gulvet, og her er det mye å spare hvis du gjør det selv. Det krever tid, og det krever at du setter deg inn i reglene og måten det skal gjøres på. 

Noen oppgaver bør du dog alltid overlate til profesjonelle, både for din og andres sikkerhet.

Få luft i økonomien

For mange er det nødvendig å ta opp et lån til oppussing for å få nok luft i budsjettet. Her kan Swiftbanker.no hjelpe deg godt på vei. De kan nemlig finne en rekke långivere som er relevante for deg, basert på hvor mye du ønsker å låne.

På den måten kan du få oversikt over markedet, og finne de helt riktige forbrukslån som passer til ditt prosjekt, dine behov og ikke minst din økonomi.

Flere nyheter