Hva betyr refinansiering – og hvorfor er det smart?

07 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Du har kanskje hørt om refinansiering før, men hva betyr det egentlig? Og når gir det mening å gjøre? Det kan du bli mye klokere på her.

Hva er refinansiering

Refinansiering er et begrep som dekker over en måte å restrukturere lånene dine på. Helt konkret betyr det at du tar opp et lån for å nedbetale ett eller oftest flere andre lån. Pengene fra det nye lånet brukes altså på nedbetalingen av de gamle inkl. alle renter og gebyrer, slik at du sitter igjen med ett samlet lån til slutt.

Hvilke fordeler gir det

Når du refinansierer dine lån får du samtidig muligheten til å forhandle nye vilkår. Gamle lån kan ha foreldede, ugunstige vilkår med for høy rente og/eller gebyrer eller for kort nedbetalingstid. Med refinansiering kan du forlenge nedbetalingstiden så du har lengre tid til å tilbakebetale lånet, og samtidig kan du ofte få en billigere løsning.

refinansiering

En annen fordel er at du får mye mer oversikt over økonomien din ved å samle din gjeld hos én långiver. Det reduserer risikoen for at du gjør feil eller overser betalinger, og det gir deg mye bedre forståelse for din eksisterende gjeld og de vilkår som er på lånet.

Hvem bør velge refinansiering

Refinansiering er spesielt relevant for deg som har mange smålån hos forskjellige långivere. Her kan det være mye penger å spare, og du får alle fordelene med refinansiering. Det kan også være relevant hvis du har tatt opp 1-2 lån med alt for høy rente eller dårlige vilkår.

https://swiftbanker.no/ tilbyr de å hjelpe deg med din refinansiering. Her kan du hente inn forskjellige tilbud på ganske kort tid, og det er helt uforpliktende. På den måten kan du se hvor mye du egentlig kan spare, og du kan bli klokere på hvilken løsning som passer for deg og din økonomi.

Flere nyheter