Gud som rusbehandling

12 juni 2019
Mathias Bjelland
Gud som rusbehandling

Rusavvenningens mange metoder

Ofte ser vi for oss rusavvenning på kun den klassiske måten. Her låses den rusavhengige nærmest inn som en fengselsfange, dog frivillig, og uten muligheten for å konsumere alkohol. Allikevel har denne metoden nærmest blitt utryddet, da man har funnet ut av at den egentlig ikke har den suksessen som en trodde til å begynne med.

I grunn kan rusavvenning minne mye om religiøsitet. Folk kan dytte deg i alle retninger og fortelle deg hva du skal tro på eller gjøre, men med mindre du virkelig tror på det selv, så vil du mest sannsynlig ikke ta det neste steget. Og faktisk har nettopp religiøsitet vært en av de største omvenderne for rusmisbrukere også – da mest sannsynlig på grunn av det valget som gjøres og det forholdet som bygges. 

Rusavvenning handler om tro

I bunn og grunn er det sånn at rusavvenning handler om tro på at en kan komme seg ut av den situasjonen en er i, da ofte med hjelp fra andre. Ofte handler denne troen om familie og venner som det er verdt å leve et vanlig liv for. Allikevel har også religiøsiteten tilsynelatende ramlet over rusavvenning. Mange har sagt sitt om dette, men hva er egentlig problemet med noe så vakkert?

Enten man er troende eller ikke, så bør man sette pris på at det å bli fri fra rusen handler om tro – hvorvidt det er gjennom en gud eller bare på seg selv. Det handler nemlig om å faktisk ha troa på at en kan komme seg ut av den situasjonen man er i, uansett hvilke midler man benytter seg av.

Fremtiden som rusfrie

Rusavvenning utvikler seg stadig, og vi finner ut mer og mer gjennom forskning. Hvem vet hvor vi er om bare et tiår? En ting er derimot sikkert, og det er at det er mange metoder for rusavvenning – du må bare finne den metoden som passer deg og din situasjon!

Flere nyheter