Går du i gode nok sko?

02 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Du er kanskje ikke klar over at hvilke sko du bruker i hverdagen har mye å si for fothelse og hvor bra føttene dine egentlig har det. Her skal vi se litt nærmere på om du går i gode nok sko og hvordan du kan få hjelp til å gjøre alle sko helt optimale for nettopp dine føtter. 

Ta bedre vare på føttene dine

Det er nemlig svært viktig å ta godt vare på føttene, de bærer hele kroppsvekten og er under stor belastning hver eneste dag når vi står og går, og kanskje til og med løper. Mange nordmenn har fått øynene opp for viktigheten av gode løpesko og går på løpetester og får spesialtilpasset sko til dette formålet, men glemmer kanskje at det er viktige å gå i gode sko hele tiden.

Ortopediingeniør

Det er ingen hemmelighet at høye hæler eller kanskje til og med for flate sko som ikke gir nok støtte eller skaper skjevbelastning, ikke er i gode sko-kategorien. Derfor er det lurt å tenke litt mer over hva slags fottøy vi bruker til hverdags, om det er verdt det med at det ser litt penere ut for at man har vondt i både føtter og rygg når dagen er over? Det er jo nemlig sånn at problemer i føttene har det med å forplante seg oppover til både kne, hofte og rygg, og det er fort gjort å skape problemer når man går med dårlige sko som ikke gir nok støtte. Men hva skal man gjøre? 

Få profesjonell hjelp 

For å sørge for at man får den støtten man trenger fra skoene, så kan det faktisk være en god ide å oppsøke profesjonell hjelp til akkurat dette formålet. Ortopediingeniør kan nemlig hjelpe deg med å lokalisere dine behov og lage en såle som gir akkurat det du trenger, så dine sko kan bli gode sko. 

Flere nyheter