Et bor går rett inn i drillen

04 november 2019
Mathias Bjelland
Et bor går rett inn i drillen

Bor er meget kompliserte

Bor er vanligvis noe altmuligvennen din vet om. Bortsett fra å vite at disse verktøyene eksisterer, utsetter de fleste av oss vanligvis bare en altmuligmann når noe må tas vare på i huset vårt. De fleste av oss vet ikke at borkroner faktisk er ganske sammensatte og varierte i sin art, design så vel som bruk, så mye at en hel del av produksjonen blir viet til de forskjellige borene som finnes i ditt gjennomsnittlige verktøysett.

Den første forskjellen du vil merke om bor når du ser på verktøysettet til altmuligmannene dine, er at de kommer er et enormt utvalg av størrelser. Bor produseres i størrelser som bare er centimeter forskjellige fra de andre. Dette fordi hver oppgave krever en veldig spesifikk størrelse på verktøyet for å passe borehullet akkurat passe. Dette er grunnen til at det ikke er uvanlig at verktøysett inneholder mer enn et dusin borkroner som alle er ordnet opp i stigende rekkefølge som en trapp.

Forskjellige materialer er helt naturlig for forskjellige bor

Den neste tingen du vil legge merke til når du kikker deg inn i verktøysettet er at borkronene også kommer i forskjellige utførelser. For eksempel brukes flate biter til flate skruehull, mens kryssede biter brukes til kryssede skruehull. Hver skrue er unik for å passe til den situasjonen den ble laget for og krever som sådan lignende spesifikasjoner for borkronene som strammer dem.

En annen interessant ting du vil legge merke til, denne gangen når du sammenligner forskjellige verktøysett, er at de også kommer i forskjellige materialer. Enten det er bronse, stål, kobber eller andre, forskjellige materialer representerer forskjellig holdbarhet og derfor forskjellige prisklasser. Så som du kan se, det er mye mer til hobbyen din venns hobby har, enn det som møter øyet til å begynne med, slik at en får mer respekt raskt!

Flere nyheter