En ukulele er lett å ta med seg

10 desember 2019
Mathias Bjelland
En ukulele er lett å ta med seg

Ukuleles historie

Ukulele er et relativt moderne musikkinstrument som først ble populært i løpet av det tidlige tyvende århundre. Ukulele har sin opprinnelse på Hawaii og ble utviklet av tre møbelsnekkere som immigrerte fra Portugal. Derfra ble det et populært tilskudd til mainstream musikalscene og spredte seg sakte internasjonalt. I dag kan du finne ukuleles i enhver butikk med anstendig størrelse. Ukuleler har inngrodd seg fullt ut i vår populære kultur og drar ikke noe sted.

Når den gjennomsnittlige personen ser en ukulele, ser de den ganske enkelt som en liten gitar. I hovedsak er dette ikke galt. Ukuleler er faktisk basert på flere portugisiske instrumenter som er nært knyttet til gitaren. Ukuleler er generelt forbundet med en mer avslappet øykultur. Den stereotype ukulele spilleren er vanligvis i en løsmontert farget skjorte som sitter på en benk eller bare på stranden og stirrer ved solnedgangen og synger til en melodi som spilles på ukulele.

Ukulele er som en drøm på en tropisk øy ville vist seg frem

Ukulele er ofte forbundet med opplevelsen av den tropiske øya. I motsetning til mange andre instrumenter, er ukulele i stand til å produsere melodier som er veldig myke og glatte for ørene. Melodiene får effekten av å slappe av sinnet til folk som lytter til det. Faktisk vises dette til og med i filmer når de bytter til en øy-paradis-scene. Det er rett og slett en helt naturlig del av Hawaii følelsen. 

Ukuleler blir også veldig populære blant universitetsstudenter av nøyaktig samme grunn. Mange universitetsstudenter er veldig interessert i å få hippieutseendet, og en ukulele kan hjelpe ganske mye med å fullføre dette utseendet for dem. Disse typene universitetsstudenter kan alltid sees i offentlige rom i hele universitetet i løpet av de første ukene av skoleåret når det fremdeles er varmt, spiller Ukulele til en vennegjeng og nyter livet generelt.

Flere nyheter