Vikingskipet i Hamar

Norge har mange fascinerende byggverk. Et av de mest kjente byggverkene i Norge er Vikingskipet i Hamar. Det er ikke et vikingskip, men en idrettshall som brukes til mange arrangementer hvert eneste år. Vikingskipet sto ferdig i 1992 og ble bygget for vinter OL 1994. Med en grunnflate på hele 22 000 m² har dette blitt et populært bygg som blir brukt til mye. Det første store arrangementet som tok det i bruk var allround-VM på skøyter 1993 etterfulgt av VM på sykkel samme år. Der var det mange nordmenn vant stort. Bygget eies av Hamar Olympiske Anlegg som igjen er eid av Hamar kommune.

Hvert år er det opp til flere arrangementer som har en årlig samling her. En av de mest kjente arrangementene er The Gathering, en stor fest som fyller Vikingskipet med datainteresserte ungdom i alle aldere og av begge kjønn. The Gathering har hatt årlige samlinger flere år på rad og det er et veldig populært dataparty i Vikingskipet der spillentusiaster kommer tilreisende fra hele landet. Ved konserter har dette praktfulle bygget en kapasitet på hele 20.000 plasser inkludert ståplasser og er med det en av de største konserthallene i Norge. Hvis man ser etter en av Norges praktfulle bygninger vil dette bygget absolutt være å anbefalt.

Vikingskipet – ta med hele familien

Det er flere ting som er spesielt når dette bygget skulle designes, konstrueres og bygges. På grunn av et stramt budsjett måtte arkitektene spare på det aller meste. Fasadekvaliteter, skilting, lyssetting og detaljer ble ikke prioritert på grunn av budsjettet, men uansett har Vikingskipet blitt Norges nasjonalanlegg for skøyter og blir hyppig besøkt av mennesker fra hele verden. Med enorme limtrekonstruksjoner er dette et bygg som egner seg spesielt for innendørs aktiviteter. Navnet symboliserer den norske vikinghistorien og dermed fikk bygningen dette navnet. Ta dere en tur med hele familien, la dere imponere og opplev dette bygget på nært hold.

Vikingskipet ligger i Hamar